Tuesday, October 5, 2010

Kantareller / Chanterelles



Små kantarellpajer

Kantareller har relativt höga C-vitamin- och kaliumhalter och är bland de rikaste källorna till vitamin D.

Botten
3 dl mjöl
125 g smör
2,5 msk vatten
1 krm salt

Fyllning
200 g kantareller
1 rödlök
smör
1-2 msk mjöl
2-3 dl grädde
1 krm salt
vitpeppar

Blanda mjöl och salt, tillsätt det kalla smöret och vattnet. Fördela degen i muffinsformar. Nagga och förgrädda pajskalen 10 min i 175C.
Stek lök och kantareller i smör. Blanda i mjöl. Tillsätt grädde och stek ytterligare 10 min. Salta och peppra.
Fyll pajskalen med kantarellstuvningen och strö över riven ost. Grädda i ugnen 15 min.

Small chantarelle quiche

Chanterelles are relatively high in vitamin C , very high in potassium and among the richest sources of vitamin D known.

Pastry
3 dl flour
125 g butter
2,5 tbsp water
a pinch of salt

Filling
200 g chantarelle
1 red onion
butter
1-2 tbsp flour
2-3 dl cream
salt
white pepper

Mix flour and salt, add cold butter and water. Divide the pastry into muffin cups and pre-bake 10 minutes at 175C. Fry the onions and chanterelles in butter. Mix in flour. Add cream and fry another 10 minutes. Add salt and pepper. Fill pastry with chanterelle mixture and sprinkle with grated cheese. bake in oven for 15 minutes. 

No comments:

Post a Comment