Sunday, October 17, 2010

Falafel



Falafel

Israelerna var de första att sprida falafel till Europa och USA, någon gång på 1970-talet. Idag äts falafel i hela världen. Det är populärt bland vegetarianer.
Det här är det godaste receptet på falafel jag har och dom är så lätta att laga. Gott till pita-bröd eller som sådana med olika röror till.

Ingredienser

1 burk kikärtor (godare om du själv blötlagt och kokat ärterna)
1 gul lök
0,5-1 klyfta vitlök
1 tsk spiskummin
0,5 tsk salt
0,5 dl  färsk persilja
2 krm sambal oelek
2 msk maizena
3 msk olja

Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken. Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, sambal oelek, maizena och 1 msk olja. Forma smeten till små, platta bullar. Stek dem på medelvärme i olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida.

Falafel

Israelis were the first to spread falafel to Europe and the United States, sometime in the 1970s. Today, falafel is eaten all over the world. It is popular among vegetarians.
This is the best recipe I have for falafel. You can it them with pita bread or just like that with different dips.

Ingredients

1 can of chickpeas (or you can cook your own chickpeas)
1 onion
0,5-1 clove of garlic
1 tsp jeera
0,5 tsp salt
0,5 dl  fresh parsley
a little sambal oelek
2 tbsp maizena
3 tbsp oil
    
Rinse the chickpeas well. Mix together all the ingredients in a blender and use 1 tbl of oil. Form into small round patties and fry in remaining oil for 2 min on each side.


1 comment:

  1. Heya! I just wanted to ask if you ever have аny trouble with ɦaсkers?

    My last blog (wordρress) was hacked and I ended up losing months oof hard wաork due to ոo backup.

    Do yߋu have any methods to protect against hackers?

    my web-site ... voyance par telephone

    ReplyDelete